En underbar kväll

I lördags var det så äntligen dags för smygpremiär. Serien Amanda&Viktor är nu klar och det var dags att visa den för alla som på olika sätt gjort projektet möjligt. I eftertexterna finns närmare 90 personer som bidragit på olika sätt; lagat mat, öppnat upp sitt hem för inspelning, skött teknik, skådespelat eller stått för kostym. Några av alla dessa dök upp tillsammans med familj och vänner som de ville dela kvällen med och fyllde kyrksalen.

Förutom att vi visade de fyra avsnitten fick de som var där också möta den verkliga förföljda kyrkan på olika sätt och njuta av livemusik. Vi avslutade kvällen med att Open Doors generalsekreterare, Peter Paulsson, bad för projektet och dess fortsättning.

Vår del av projektet är nu slut men det är bara början för Amanda&Viktor. Det är nu de ska flyga. Hoppas du är en av dem som kommer möta dem.

Nu är det snart dags!

Nu är det mindre än en månad kvar till premiären! Den här hösten har varit ett hårt arbete för att få ihop klippning, musik, ljud, grafik och bilder, men nu är alla fyra avsnitten levererade och vi är så stolta över resultatet. Så många har bidragit på så många olika sätt för att göra det här projektet möjligt och det har varit en stor välsignelse att få se alla pusselbitar falla på plats. Gud har verkligen låtit oss få uppleva om och om igen att han genom olika människor öppnat nya dörrar som tagit projektet ett steg längre.

Vi vet nu att man kommer kunna se hela serien på Kanal10 med ett eftersnack till varje avsnitt från Open Doors och mer riktat till vuxna, på HimlenTV7 som gjort ett eget eftersnack riktat mot ungdomar och på Open Doors egen hemsida utan eftersnack men med annat material att titta vidare på om man vill. Första avsnittet släpps första advent på alla tre ställena och sedan ett avsnitt för varje söndag i advent. Sista avsnittet går alltså på julafton som ju också är fjärde advent i år.

HimlenTV7 har också spelat in ett femte avsnitt som sänds på juldagen. Där får ni möte oss, Kerstin och Helmer som spelar Amanda och Viktor och Sofia som jobbar på Open Doors. Missa inte detta! (HimlenTV7 går att livestreama på Internet: https://www.himlentv7.se/tv/)

Positivt mottagande på konferenserna

Då var vår ”konferensvecka” över. Det blev två dagar i början av veckan på Nyhemsveckan och två dagar i slutet av veckan på Torpkonferensen. Vi fick flera spännande möten och nya kontakter och framför allt upplevde vi ett positivt mottagande kring serien. Både unga och gamla blev nyfikna och tog glatt emot både flyern och en doftstjärna.

Det var också roligt att flera unga gillade idén att se serien i ungdomsgruppen och skulle beställa handledarmaterial eller tipsa sina ungdomsledare om det. Det var även flera äldre som blev nyfikna och vill ta med informationen hem till ungdomarna i sina församlingar.

Nu fortsätter vi arbetet med redigeringen. Fortsätt be med oss att serien ska få stor spridning och bli till välsignelse både för den som tittar och för den förföljda kyrkan.

Återträff i miniformat

Idag hade vi en Digital Update på Teams med information om hur det går i projektet. Så kul att få berätta att vi nu har en logga, ett par informationstrailers och en landningssidan och roligt att få dela det med flera av er som på olika sätt varit inblandade i projektet. Det ger alltid sådan energi att få träffa er som är med och gör projektet möjligt.

Open Doors har alltså gjort en hemsida för Amanda och Viktor. Den är under uppbyggnad men finns redan nu att se på open-doors.se/amandaochviktor.

De som var med på mötet fick också se ett par klipp ur första avsnittet där redigeringen, alltså själva klippningen, börjar bli allt mer klar. Det gav många glada tillrop. Charlie har nu tagit sig an Mattias grovklippning av avsnitt två samtidigt som vi jobbar med intro och eftertexter. Det är mycket arbete kvar och vi lever på Guds nåd hela vägen. Om det är något man lär sig från att läsa om den förföljda kyrkan, så är det att Gud svarar på bön. Så ta gärna med projektet i dina böner!

Picture perfekt

Igår hade vi fotosession med Amanda och Viktor (eller egentligen Kerstin och Helmer). Vi tog bilder för marknadsföring. Det ska bl a bli en filmaffisch och en hemsida. Bilderna blev så bra! Ska verkligen bli spännande att se resultatet när Charlie och vår grafiker, Eduardo, har fått sätta tänderna i det.

Grovredigeringen av avsnitt två är klar och snart har vi två trailers klara. Även loggan är så gott som klar och jag kan inte vänta på att få presentera den. Är du nyfiken på att veta mer om hur det går, kan du redan nu boka in den 28 maj kl 16. Då kommer vi ha en digital Update för alla som är nyfikna. Skicka ett mail till info@emmaochcharlie.se så får du en inbjudan med en Teamslänk inom kort. Hoppas vi ses!

Att vara en del av något större…

Det är redan många som varit med och bidragit till det här projektet och fler blir det! Det är så otroligt spännande att se hur Gud låter olika människors gåvor och talanger smälta samman till något fantastiskt som ingen av oss hade kunna få ihop själv eller ens föreställa oss.

Idag har vi haft möte på Open Doors. Jag pratade med Sofia om marknadsföring, eftersnack med mera och Charlie har träffat Mattias som lämnat över allt loggat material och en grovklippning av avsnitt 1. Det tog 5 timmar att ladda över materialet på 3 terabyte….

I eftermiddag har vi också haft möte med Eduardo. Han är grafiker på Open Doors och kommer hjälpa oss med bl a en logga och grafisk profil. Han var också taggad och hade spännande idéer på hur det skulle kunna se ut. Lite svårt att föreställa sig grafik utifrån beskrivning med ord, men det ska bli så spännande att se vad han hittar på. En viss stjärna kommer troligen spela en viktig roll…

Då var det bara resten kvar…

Nu är det nästan precis en månad sedan vi gjorde den sista inspelningsdagen för miniserien ”Amanda och Viktor”. Saknar fortfarande att få jobba tillsammans med vårt fantastiska team! Fast absolut sista inspelningen var faktiskt bara ett par veckor sedan. Då gick jag och Charlie upp klockan fem på morgonen för att ta en gryningsbild på familjens bil som kommer åkande….

Allt material är alltså inspelat. Mattias på Open Doors har redan loggat det mesta av det, alltså gått igenom alla filer och skrivit namn på dem så att man vet vilket avsnitt, vilken scen och vilken tagning det är. Någon gån nästa vecka hoppas vi att grovredigeringen kan komma igång.

Vi har också den stora glädjen att berätta att Nils F Lindberg tackat ja till att skriva musiken. Han skrev musiken till vår kortfilm ”Kom som du är” och vi blev så nöjda. Det ska bli otroligt spännande att få höra vad han hittar på till ”Amanda och Viktor”. Vill du redan nu lyssna på hans musik, ta en titt på vår kortfilm.

Vi jobbar också på en liten Insamlingstrailer med bl a ett par scener ut filmen. Vi blir lika glada varje gång vi tittar på dem. Håll utkik så kommer den dyka upp både här på hemsidan och i lite andra kanaler.

Gud är god!

Jag vill börja med ett citat från en av Lina Sandells psalmer:

”Jag kan icke räkna dem alla, de prov på Guds godhet jag rönt.”

Precis så känner jag efter tolv dagars inspelning. Jag har fått se så många bevis på Guds godhet! Vi är trötta men lyckliga och så otroligt tacksamma.

Det största beviset på Guds godhet har varit att få jobba med så många fantastiskt människor och se alla gåvor som Gud lagt ner i dem. Så mycket kreativitet, energi och problemlösningsförmåga! Tillsammans har vi skapat något unikt, just för att det var vi som gjorde det, något som jag och Charlie aldrig hade kunnat göra själva.

Ett annat bevis är att trots att vi spelat in under februari, det som brukar kallas ”vabruari”, har ingen varit sjuk under inspelningen. Vi har heller inte behövt flytta på några scener pga vädret. Sjukdom och väder finns det bara en som kan ha kontroll över…

Och så var det det där med kameran. Trots att den fortsatte att frysa fick vi de tagningar vi behövde. Under de kvarvarande inspelningsdagarna frös den bara enstaka gånger. Gud kanske inte alltid stillar stormen, men Han är sannerligen med i den.

Det har också varit en stor välsignelse att veta att vi haft ett team av personer som burit oss i bön. De har inte synts och hörts, men funnits där som en sköld och kämpat för oss. När vi upplevt utmaningar har vi skickat ett meddelande och vetat att nu finns det andra som bär oss och hela vårt team. Det har verkligen varit ett bevis på Guds godhet.

Låt mig avsluta med ytterligare ett citat från slutet på samma psalm:

”Jag kan icke räkna dem alla, men ack, må jag tacka dess mer.”

Så tack alla ni som varit med i vårt team. Vi saknar er redan och hoppas få jobba med er igen! We love you alla!

Då var det dags igen

Då var det dags för tredje och sista inspelningssjoket. Vi börjar med två dagar på Viktoriaskolan. Att spela in på en skola full av elever är allt annat än lugnt, men ungdomarna gjorde fantastiska insatser och vi fick med det vi behövde.

Det är väldigt roligt att jobba med ungdomar. De utvecklas så otroligt mycket på kort tid. Både Kerstin och Helmer, som spelar Amanda och Viktor, hade ju varit med på flera inspelningsdagar tidigare och det märktes. Men Sofie och Elijah, som spelar Julia och Petter, två av medlemmarna i ungdomsförbundet, kom snabbt in i sina roller och att spela på film. Både har erfarenhet av teater sedan tidigare, men det är inte riktigt samma sak att spela på film. Både rörelser och röstlägen behöver dämpas för att inte uppfattas som ”överspelat”.

Och så fick två lärare spela poliser. Det gjorde de bra. Tydligt och bestämt.

Vi tackar Gud för ännu en lyckad inspelningsdag. Några missar blir det alltid, men hittills inga större än att vi kan fixa dem i postproduktionen (tror vi…). Halleluja!

Att leva på förbön

Då var inspelningssjok två avklarat. Det har varit fem intensiva dagar med både glädje och utmaningar.

Den första dagen spelade vi bland annat in en scen på liv och död. Att göra hjärt- och lungräddning på film så att det ser verkligt ut är inte helt enkelt. Vi vet inte om vi lyckades, men vi gjorde i alla fall ett ärligt försök med fuskkropp och allt.

Dag två blev familjen hotad med vapen och påbörjade en längre vandring….

…som fortsatte på söndagen. Det blev en hel dag i skogen. Vi tackade Gud för det fina vädret! (För dagen efter var det blötsnö….) Men det var också den här dagen som kameran började låsa sig allt mer. Mitt i en tagningen kunde den plötsligt frysa bilden och lägga ner. Det var första gången som vi var med och bad för en kamera. Jag skulle ljuga om jag sa att den inte fortsatte låsa sig, men trots att den gjorde det hann vi få alla de tagningar vi behövde!

Den fjärde och femte dagen tillbringade vi i familjens kök. Både jag och Charlie var väldigt oroliga för hur det skulle gå med kameran. Kvällen innan hade vi bett våra förebedjare att be extra för kameran och vi vet att flera i teamet också gjorde det. Och uppenbarligen hör Gud bön, för kameran låste sig två gånger under dag fyra och ingen gång dag fem!

Efter dag tre tänkte jag att det viktiga är inte att Jesus stillar stormen (läs: får kameran att fungera), utan att han är med i stormen (det gick ju ändå). Efter dag fyra och fem måste jag säga att han sannerligen kan stilla stormen också, och det är lika fantastiskt!