Om oss


Vi är ett gift par som älskar att göra film som ger hopp. Livet är inte lätt men vi tror att det finns en Gud som bryr sig om varje människa och då finns det alltid hopp.

Vi träffades när vi jobbar på SVT Nyheter för snart tjugo år sedan. Sedan dess har vi jobbat ideellt med olika kristna mediaprojekt, bl a för Goda nyheter (f d Gideoniterna), Open Doors och TBN Nordic, men med tiden har vårt mediaengagemang riktats allt mer mot kristen spelfilm, något vi brinner för och hoppas kunna bidra med som vår tjänst för Guds rike. Vi bor i Örebro tillsammans med våra två söner och hör hemma i Sörbykyrkan, en EFS-förening i Svenska kyrkan Almby församling.

Om Charlie

Till vardags jobbar Charlie som lärare på Örebro universitet där han undervisar i filmproduktion. Han är utbildad inom media och jobbade några år på SVT. Så småningom läste han teologi på Örebro Teologiska högskola och landade till slut på Örebro universitet där han utbildade sig till gymnasielärare i Media- och religionskunskap. Efter ett par år på gymnasiet fick han en lärartjänst på universitet och har nu jobbat där i över 10 år med att utbilda inom olika praktiska ämnen inom media, främst filmproduktion.

Om Emma

Emma jobbar till vardags som psykolog men från början utbildade hon sig inom tv-produktion på Kaggeholms folkhögskola. Det var så hon hamnade på SVT som nyhetsscripta och träffade Charlie. Hon tröttnade dock på det och började plugga teologi, först i Stockholm och sedan i Örebro. När en möjlighet att läsa psykologi dök upp tog hon den och sedan var hon fast. Hon bestämde sig för att läsa till psykolog på Örebro universitet. Efter att ha jobbar fem år som psykolog inom Barn- och Ungdomspsykiatrin bytta hon jobb till skolan, där hon jobbade på fem olika skolor från förskoleklass till årskurs 9. Idag jobbar hon inom företagshälsovård.

Emma och Charlie Cronberg

Våra tokerier

Ibland kallar vi våra projekt för ”tokerier”. Att göra filmer och serier med bra kvalité är svårt och kräver stora resurser, både vad gäller hantverket och ekonomi. Våra resurser är begränsade, än mer då vi håller oss inom ramen för kristen film, men vi har upplevt att Gud förser, både med ekonomi och personer som vill engagera sig. För varje projekt vi gör lär vi oss något nytt som vi kan ta med oss in i nästa projekt.

Vi tar inte själva betalt för vårt arbete och de vi jobbar tillsammans med gör det oftast ideellt eller för en mycket låg ersättning. Vi tänker att i Guds rike har vi alla olika uppgifter. Någon predikar, någon fixar kyrkfika och någon är söndagskolledare. Vi tror att vår uppgift är att göra film.