Nu blir Käre Gud en utbildning!

I helgen hade vi vår första utbildning kopplad till Käre Gud. Vi har kallat den ”Käre Gud – vad ska jag göra?”

Jag och Anneli Ossi träffade ungdomsledarna i Sörbykyrkan och undervisade om ungdomar och psykisk hälsa och hur man som ungdomsledare kan bemöta ungdomar som mår dåligt. Helt digitalt förstås i dessa tider. Imorgon kväll kommer vi ha en samling med ungdomarna då vi pratar om psykisk hälsa och de kommer få välja tema genom att välja en av fyra filmer från Käre Gud. Vi är med digitalt och ledarna finns på plats fysisk och får en chans att också praktisera det vi pratade om på workshopen i helgen.

Det här är en spännande utveckling av projektet och vi hoppas kunna erbjuda en sådan här utbildning till flera. Vi har påbörjat samtal med EFS ungdomsförening SALT om att göra det möjligt för både ungdomsgrupper och lägergrupper inom EFS att få ta del av utbildningen. Vi hoppas att detta ska kunna vara till nytta och ge ungdomsledare en ökad trygghet i sin roll som ledare och att det i sin tur kan underlätta för ungdomar att också vända sig till sina ledare för stöd.

Fortsättning följer….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *