Kul att du vill vara med som statist i vår film!

Vi är så glada att du är en av dem som vill hjälpa till med vår film. Utan andras hjälp skulle vi aldrig kunna göra den här filmen.

Mycket av informationen nedan har du säkert redan läst, men läs den noggrant igen så att du inte missar något. Speciellt viktigt är det att du läser delen om samtycke och att dina föräldrar, om du är under 18 år, skickar en bekräftelse på att du får vara med.

Om något är oklart är det bara att höra av sig till info@emmaochcharlie.se eller ringa 070-180 04 79.

Plats och tid

Inspelningen sker i Sörbykyrkan, Senapsvägen 24, Örebro, den 13 augusti kl 15:30 till 18:00. En del av statisterna behövs inte hela tiden utan några kommer få gå tidigare. Vill du vara en av dem som får gå lite tidigare ber vi dig meddela detta på mail till oss. Det påverkar nämligen vart du får sitta i lokalen.

Det är drop-in-fika kl 15-15:30 utanför kyrkan, på samma sida som klockstapeln. OBS: Har du specialkost glöm inte att skicka ett mail och meddela detta så att vi kan se till att även du får fika. Våra värdinnor Rebecka och Sara finns på plats för att ta hand om dig när du kommer. Kom i tid! Du behöver hinna fylla i en samtyckesblankett också innan kl 15:30, för då måste vi dra igång inspelningen för att vi ska hinna med allt.

Din uppgift

Det mesta av scenerna består av att du, tillsammans med andra ungdomar, sitter på ungdomssamlingen och först väntar på och sedan lyssnar till Hanna, som är huvudpersonen i filmen. I början kommer vi också sjunga en lovsång, ”I ditt ansiktes ljus”. Det är bra om du har lite koll på den och kan sjunga med. Vi kommer inte filma när vi sjunger utan enbart ta upp ljudet varför du inte behöver kunna den utantill, utan text kommer finnas på plats. Du hittar sången här:

Eller här:

Kläder

Filmen utspelar sig inte mitt under sommaren utan i slutet av vårterminen eller början av höstterminen. Därför behöver du tänka på att inte ha sommarkläder, som t ex shorts och linne, även om det är varmt den 13 aug. På film är det också lite känslig vad man har på sig. Skippa alla kläder med stora tryck. Det stör. Skippa också kläder (i alla fall överdelar) som är helt svarta eller helt vita. Det svarta tenderar att försvinna och då får du liksom ingen överkropp och det vita kan lätt fräta ut och då blir du bara en vit fläck. Se också till att skippa allt som är smårandigt (är du osäker skippa allt som är randigt). Det kan orsaka ”moaré” i bilden och då börjar din överkropp ”rulla”. Inget man vill sträva efter…

Covid-19

Vi följer de restriktioner som gäller i kyrkan pga Covid, varför t ex fikat kommer vara utomhus oavsett väder då det är enbart i kyrksalen vi får vara 40 personer samtidigt. Vi kommer också under ”ungdomssamlingen” sitta med avstånd. Det är viktigt att vi följer de restriktioner som finns och att du stannar hemma om du har symtom.

Samtycke

För att du ska kunna delta behöver vi att du fyller i ett samtyckte till att vara med i filmen och på sociala medier kopplat till filmen. Är du under 18 år behöver även någon av dina föräldrar samtycka genom att skicka in en bekräftelse till oss på mail. Det gör de genom att fylla i detta formulär. Har vi inte fått in en bekräftelse på mail före inspelningen kommer du tyvärr inte kunna delta. Så missa inte detta! Blanketter för eget samtyckte kommer att finnas på plats.

Vi ses den 13 augusti i Sörbykyrkan. Välkommen!

Emma och Charlie